Ook het Grondwettelijk Hof beschouwt de schriftelijke vordering tot verbeurdverklaring van het OM niet als een conclusie.

Recent publiceerden Joost Huysmans en Patrick Waeterinckx een bijdrage in het Tijdschrift voor Belgische Handelsrecht (TBH) en de Droit pénal de l’entreprise (Dr.pén.entr.) n.a.v. de recente rechtspraak van het Hof van Cassatie en het Grondwettelijk Hof i.v.m. de schriftelijke vordering tot verbeurdverklaring van vermogensvoordelen. Volgens deze rechtspraak is dergelijke vordering geen conclusie die binnen de vaste conclusietermijnen moet worden neergelegd. De auteurs duiden in voormelde bijdragen deze juridisch beoordeling en onderwerpen haar aan een kritische analyse.

Lees meer door op deze link te klikken: https://www.stradalex.com/fr/sl_rev_utu/toc/dpe_2022_1-fr/doc/dpe2022_1p5

Deel dit bericht

Terug naar overzicht